Cebulka marynowana złota

Cebulka marynowana złota

Cebulka
marynowana złota

Cebulka marynowana złota


Cebulka marynowana złota OLE! to doskonała przekąska warzywna i dodatek do wielu dań. Jest chrupiąca, a dzięki delikatnej marynacie jej smak jest niezwykle łagodny. Odpowiednio dobrana kompozycja przypraw, w której wyraźnie czuć nutę gorczycy sprawia, że cebulka nie tylko kusi pięknym złocistym kolorem, ale także oryginalnym smakiem.

Zastosowanie

Nasze ulubione przepisy na sałatki, kolorowe koreczki, czy przystawki na imprezę powinny być wzbogacone o przekąski warzywne w postaci tych smacznych, złotych cebulek. Z tym złocistym przysmakiem stwórzmy prawdziwie słoneczne menu o każdej porze roku. Cebulki świetnie będą się komponować w sałatce z jajkiem oraz jako składnik fantazyjnych serowych koreczków. Dodatek złotej cebulki do talerza z przekąskami sprawi, że będzie on prezentował się niezwykle apetycznie. Cebulki złote zachęcać do schrupania w miseczce, jako gotowe przekąski.
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem cebulki marynowanej złotej OLE!
 


pojemność: 305ml, 800ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Lasagne pieczarkowa


Na oleju lekko zrumienić cebulę, dodać mięso i podsmażyć. Wlać trochę wody, aby połączyć i przyprawić solą, pieprzem, majerankiem, oregano. Zagotować. Dodać słoik Leczo pieczarkowego tradycyjnego i Leczo pieczarkowego prowansalskiego. Wymieszać dokładnie. Ewentualnie podlać wodą, aby sos miał gęstość śmietany. Jeszcze raz doprawić na ostro. Wystudzić. Wysmarować naczynie żaroodporne masłem, na dno wlać przygotowany sos, a na to płaty makaronu lasagne, znowu sos i posypać dość gęsto startym serem żółtym, majerankiem i oregano. Ułożyć tak dwie warstwy. Zapiekać w piekarniku około 1 godziny.

Śledź z pieczarkami


Filety śledziowe wymoczyć, jednak powinny być lekko słone. Pokroić w paski ok. 0,5 cm szerokości. Pieczarki wyjąć z zalewy i pokroić na cienkie talarki, Cebulki marynowane srebrne i Czosnek włoski w oleju przekroić na pół. Połączyć przygotowane pieczarki, cebulki i czosnek z filetami śledziowymi. Zalać olejem, dodając niewielką ilość zalewy z Pieczarkowego HIT-u. Wsypać 1 łyżeczkę grubo zmielonego pieprzu. Odstawić w chłodne miejsce na 1 dzień. SMACZNEGO!