Cebulka marynowana srebrna

Cebulka marynowana srebrna

Cebulka
marynowana srebrna

Cebulka marynowana srebrna

Cebulka marynowana srebrna OLE! to doskonała przekąska warzywna i dodatek do wielu dań. Jest chrupiąca, a dzięki delikatnej marynacie jej smak jest niezwykle łagodny. Odpowiednia dobrana kompozycja przypraw, w której wyraźnie czuć nutę gorczycy sprawia, że srebrzysta cebulka nie tylko kusi wyglądem, ale także smakiem.
 

Zastosowanie:

Nasze ulubione przepisy na sałatki, kolorowe koreczki, czy przystawki na imprezę powinny być wzbogacone o przekąski warzywne w postaci tych smacznych, srebrnych cebulek. Dzięki wyjątkowemu smakowi sprawią, że nasze dania nabiorą wyrazu i będą świetnie się prezentować na stole. Cebulka srebrna doskonale podkreśli smak nasze ulubionej sałatki śledziowej. Nie powinno jej też zabraknąć na talerzu z zakąskami. Cebulki dobrze będą się też prezentować w miseczce jako gotowe przekąski czekające na schrupanie.

Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem Cebulki marynowanej srebrnej OLE!
 

 


pojemność: 305ml, 800ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Ognista zagrycha.


Ryby dokładnie umyć pod bieżącą wodą, zdjąć skórkę. Cebulkę marynowaną srebrną ok 1/2 słoika posiekać na piórka. Czosnek chili (ok 6-8 ząbków) pokroić na drobne kwadraciki. Papryczki chili zetrzeć na płatki na tarce o drobnych oczach. Każdą rybę posypać odrobiną płatków chili, delikatnie wklepać. Na rybę położyć odrobinę posiekanej cebulki i czosnku, a następnie zwinąć w rulonik. Spiąć wykałaczką. Do zalewy ze słoiczką dodać 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, pozostałe płatki chili, oraz odrobinę pieprzu. Całość dokładnie wymieszać. Zwinięte ryby ułożyć w głębokim naczyniu, następnie zalać przyrządzoną zalewą. Wstawić do lodówki na ok. 1 dobę by smaki się "przegryzły". Podawać na płaskim talerzu. Na środek ułożyć zagrychę. Posypać poszatkowaną marynowaną cebulką. Pomidora pokroić na ósemki, a ogórki na ćwiartki. Ułożyć na talerzu kładąc na przemian raz kawałek pomidora, a raz ogórka, tworząc rozetę. Pomidora posypać odrobiną soli. Potrawa jest bardzo pikantna. Pasuje idealnie "pod kieliszek". Zasmakuje napewno tym, co lubią ostry smak.

Sałatka ze szparagami


Przygotowanie: Do salaterki dajemy Szparagi marki OLE!. Szparagi należy wcześniej odcedzić, popruszyć białym pieprzem i lekko skropić sokiem z cytryny. Do tego dodajemy Pieczarki w zalewie naturalnej OLE! Koperek i szynkę pokroić, oliwę połączyć z octem oraz z majonezem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, utrzeć na jednolita masę. Następnie dodajemy do tego Oliwki drylowane zielone całe marki OLE! i Cebulkę marynowaną złotą OLE! - dla dodania wyrazistości smakowej. Składniki sałatki wymieszać, wyłożyć na talerz przyozdobiony sałatą i pomidorkami, polać sosem, posypać koperkiem i szczypiorkiem. Smacznego!!