Cebulka marynowana srebrna

Cebulka marynowana srebrna

Cebulka
marynowana srebrna

Cebulka marynowana srebrna

Cebulka marynowana srebrna OLE! to doskonała przekąska warzywna i dodatek do wielu dań. Jest chrupiąca, a dzięki delikatnej marynacie jej smak jest niezwykle łagodny. Odpowiednia dobrana kompozycja przypraw, w której wyraźnie czuć nutę gorczycy sprawia, że srebrzysta cebulka nie tylko kusi wyglądem, ale także smakiem.
 

Zastosowanie:

Nasze ulubione przepisy na sałatki, kolorowe koreczki, czy przystawki na imprezę powinny być wzbogacone o przekąski warzywne w postaci tych smacznych, srebrnych cebulek. Dzięki wyjątkowemu smakowi sprawią, że nasze dania nabiorą wyrazu i będą świetnie się prezentować na stole. Cebulka srebrna doskonale podkreśli smak nasze ulubionej sałatki śledziowej. Nie powinno jej też zabraknąć na talerzu z zakąskami. Cebulki dobrze będą się też prezentować w miseczce jako gotowe przekąski czekające na schrupanie.

Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem Cebulki marynowanej srebrnej OLE!
 

 


pojemność: 305ml, 800ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Placki ziemniaczane z grzybowym farszem


Ziemniaki, żółtka, obie mąki oraz szczypta gałki muszkatołowej ucieramy w malakserze. Ciasto powinno być jednolite, gładkie i sprężyste. Wkładamy na lekko posypaną mąką stolnicę, formujemy gruby wałek, dzielimy na 20 kawałków. Każdą część rozwałkowujemy na placek o średnicy 20 cm, nadziewamy farszem i zalepiamy boki, formując zgrabne pierogi. Na dużej, głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz. Każdy placek opruszamy mąką (trzeba docisnąć dłonią, by mąka dokładnie przyległa) i smażymy, rumieniąc z obu stron. Przekładamy do naczynia do zapiekania i wstawiamy na 10 min do nagrzanego piekarnika. Podajemy gorące, na wygrzanych talerzach, z pikantnymi, gorącymi sosami oraz delikatną w smaku surówką.

Sałatka z grzankami


Sałatę porwać na drobne kawałki. Pieczarki w zalewie naturalnej, Oliwki nadziewane pastą paprykową i Prty Mix odcedzić. Pieczarki przekroić na pół, wrzucić wszystko razem do miski, polać sosem i wymieszać, podawać z tostami. Smacznego!