Zielona zupa z dodatkiem ziół

Nazwa przepisu

Zielona zupa z dodatkiem ziół

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Romantyczna kolacja
  • » Spotkanie z przyjaciółmi

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » seler oraz marchew starte na drobnych oczkach na tarce, 2 łyżki masła, 1/2 szparagowej fasolki zielonej, 1/2 kg szpinaku, cukinia pokrojona na kawałki, pęczek bazylii, tymianek, 1/2 łyżki cząbru, 5 szklanek wody, bulion warzywny

Sposób przygotowania

Cebulkę marynowaną złotą OLE! i Oliwki drylowane zielone całe odsączyć, pokroić i podsmażyć razem z warzywami na maśle, dodać wodę, przyprawy oraz bulion. Gotować przez dwa kwadranse. Serwować polecam z grzankami. Buon apetit!!!

Porcja dla (ilość osób): 2
Czas przygotowania: 30 minut

Autor przepisu:

Aleksandra
Data dodania: 2007-10-27 00:00:00

drukuj Wersja do druku