Zawijaski szynkowe ze szparagami

Nazwa przepisu

Zawijaski szynkowe ze szparagami

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Romantyczna kolacja
  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Babski wieczór
  • » Przyjęcie ogrodowe
  • » Wielkanoc

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » 6 plastrów szynki wieprzowej konserwoej, 3 łyżeczki chrzanu śmietankowego, 8 łyżeczek naturalnego serka śmietankowego, 2 łyżeczki gęstej śmietany

Sposób przygotowania

Mieszamy serek ze śmietaną i z chrzanem. Powstałą pastą smarujemy plastry szynki. Wzdłuż krótszego boku układamy Szparagi i zawijamy w szynkę. Powstały rulonik przebijamy wykałaczką, a na wierzchołek nabijamy Oliwkę drylowaną czarną. I gotowe!

Porcja dla (ilość osób): 4
Czas przygotowania: 10 minut

Autor przepisu:

cava7
Data dodania: 2007-10-11 00:00:00

drukuj Wersja do druku