Wykwintna sałatka z pieczarkami marynowanymi OLE!

Nazwa przepisu

Wykwintna sałatka z pieczarkami marynowanymi OLE!

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Babski wieczór

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » 1 kalafior
  • » 1 słoiczek – pieczarkowy HIT OLE!
  • » 1/2 puszki groszku konserwowanego
  • » 15 dag ugotowanej fasolki szparagowej
  • » 3 jajka ugotowane na twardo
  • » 2 łyżki oliwek zielonych OLE!
  • » 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • » majonez

Sposób przygotowania

Kalafiora podziel na różyczki, łodygi pokrój w plasterki i gotuj ok. 2 minut. Wystudź. Pieczarki podziel na części, fasolkę na 3 centymetrowe kawałki, oliwki posiekaj. Jajka pokrój w kostkę. Wszystkie składniki sałatki wymieszaj, dodaj odsączony zielony groszek. Polej sosem z majonezu i jogurtu. Dopraw do smaku solą i posyp zieloną pietruszką. Podawaj z bagietką.

Porcja dla (ilość osób):
Czas przygotowania:

Autor przepisu:

OLE!
Data dodania: 2007-04-20 00:00:00

drukuj Wersja do druku