Wędzona makrela w sosie z oliwkami

Nazwa przepisu

Wędzona makrela w sosie z oliwkami

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Spotkanie z przyjaciółmi

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » cała wędzona makrela
  • » 2 pomidory (żółte lub czerwone)
  • » ogórek
  • » cykoria
  • » do sosu potrzeba 25 dag majonezu
  • » łyżka octu
  • » łyżka musztardy

Sposób przygotowania

Makrelę obrać ze skóry i ości. Podzielić na niewielkie kawałki. Oliwki zielone krojone OLE! osączyć z zalewy. Pomidory i ogórka umyć, pokroić w plasterki. Cykorię umyć i osuszyć, rozdzielić liście. Kawałki makreli wymieszać z pomidorami, oliwkami i ogórkiem. W miseczce układać liście cykorii, a na nich makrelę z warzywami. Wszystkie składniki sosu dobrze wymieszać. Podawać go w oddzielnym naczyniu.

Porcja dla (ilość osób): 2
Czas przygotowania: 15 minut

Autor przepisu:

viola88
Data dodania: 2007-10-30 00:00:00

drukuj Wersja do druku