Tortilla z warzywami

Nazwa przepisu

Tortilla z warzywami

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Przyjęcie dla dzieci
  • » Przyjęcie ogrodowe
  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Babski wieczór

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » Warzywa party – mix OLE 420 ml
  • » Cebula 1 szt.
  • » Mięso mielone ok 200 g
  • » Ciasto tortilla
  • » Sól, pieprz, zioła prowansalskie
  • » Śmietana 18% ok 150ml
  • » Majonez 1 łyżka
  • » Czosnek 4 ząbki
  • » Sól , pieprz biały

Sposób przygotowania

Cebulkę pokrojoną w kostkę podsmażamy , dodajemy mięso oraz przyprawy, pod koniec dodać odsączone warzywa . Dusić do momentu podgrzania warzyw . Na plackach tortilli rozprowadzić równomiernie sos czosnkowy, nałożyć farsz, zwinąć tworząc rożki. Całość dodatkowo podgrzać w opiekaczu lub mikrofalówce.

Porcja dla (ilość osób): 2
Czas przygotowania: 30 minut

Autor przepisu:

Kucharz OLE!
Data dodania: 2013-10-09 22:10:00

drukuj Wersja do druku