Tortilla z udka z kurczaka

Nazwa przepisu

Tortilla z udka z kurczaka

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie ogrodowe
  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Babski wieczór
  • » Piknik

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » 2 udka z kurczaka
  • » papryka żółta 1 sztuka,
  • » pomidor 2 sztuka
  • » ogórek świeży 1 duży
  • » majonez 100 ml
  • » keczup 100 ml
  • » 6 placków tortilla
  • » przyprawa do kurczaka
  • » oliwki nadziewane pasta paprykową z 10 sztuk
  • » pieprz
  • » sól

Sposób przygotowania

Udka z kurczaka posypujemy przyprawą o kurczaka ,smażymy go na patelni i dusimy koło 40 minut . Po czym podsmażamy . Obieramy mięso z udek i kroimy na małe kawałki. Tortilla 6 placków każdy z osobna smarujemy sosem. Sos zrobiłam z majonezu i keczupu zmieszałam razem . Pomidor kroimy w kostkę paprykę zółtą kroimy w kostkę , ogórek świeży ścieramy na tarce na tych oczkach z boku na wióry oliwki kroimy na połowę i dodajemy do tortilli . Na koniec dodajemy mięso z kurczaka . Zawijamy placki i wykałaczkami przekuwamy je lepiej wtedy bo nie rozwalają się :) Podgrzewam każdą tortille w mikrofali minutę wtedy jest gorąca pyszna sos się rozpływa pycha

Porcja dla (ilość osób): więcej osób
Czas przygotowania: 60 minut

Autor przepisu:

JoannaG
Data dodania: 2012-10-07 12:59:02

drukuj Wersja do druku