Tort naleśnikowy

Nazwa przepisu

Tort naleśnikowy

Okoliczność przepisu

  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Babski wieczór

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » 2 całe jajka kurze
  • » 20 dkg mąki pszennej
  • » 1/4 l mleka
  • » 1/4 l wody
  • » olej do wysmarowania patelni i blaszki
  • » sól do smaku
  • » 30 dkg żółtego sera
  • » ketchup

Sposób przygotowania

# Składniki na ciasto wymieszać. # na gorącym oleju usmażyć naleśniki # ser zatrzeć na tarce o grubych oczkach # w tortownicy ułożyć: naleśnika, na to Klinarny Hit farsz pieczarkowy domowy, ser, trochę ketchupu i przykryć następnym naleśnikiem i tak za każdym razem. # piec w piekarniku w temperaturze 160-180 stopni, ok. 20minut

Porcja dla (ilość osób): 4
Czas przygotowania: ponad godzinę

Autor przepisu:

biedulka
Data dodania: 2007-10-30 00:00:00

drukuj Wersja do druku