Szynka po włosku nadziewana misz masz OLE w sosie grzybowo-kaparowym!

Nazwa przepisu

Szynka po włosku nadziewana misz masz OLE w sosie grzybowo-kaparowym!

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Romantyczna kolacja
  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Babski wieczór

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » szynka wieprzowa bez kości - 60 dkg
  • » suszone grzyby - 3 sztuki
  • » białe wino wytrawne - 2 łyżki
  • » oliwa z oliwek - 1 łyżka
  • » 1 mała cebula
  • » włoska przyprawa do mięs

Sposób przygotowania

Szynkę lekko rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy włoską przyprawą do mięs, nadziewamy czosnkiem włoskim w oleju i suszonymi pomidorami, trzymamy godzinę w lodówce a następnie obsmażamy z każdej strony i dusimy w głębokim garnku przez 60 minut - co jakiś czas obracając. Mięso doskonale smakuje na gorąco i na zimno - pokrojone w plastry, z dodatkiem FILAGGIO o dowolnym smaku:) Na gorąco wybornie smakuje w sosie grzybowo-kaparowym, z dodatkiem suszonego pomidora. Przygotowanie sosu: Oliwę rozgrzać na patelni, króciutko podsmażyć czosnek, dodać cebulę, wcześniej namoczone, podgotowane i posiekane grzybki. Dodać suszonego pomidora, kapary oraz wino. Całość doprawić przyprawami, dusić, aż wyparuje wino i powstanie zawiesisty sos. Zmiksować i polewać szynkę. Smacznego:)

Porcja dla (ilość osób): 3
Czas przygotowania: 60 minut

Autor przepisu:

bmacieja
Data dodania: 2012-02-12 17:57:05

drukuj Wersja do druku