Szparagi z łososiem

Nazwa przepisu

Szparagi z łososiem

Okoliczność przepisu

  • » Romantyczna kolacja
  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Babski wieczór

Produkty OLE! w przepisie:

Brak

Pozostałe składniki przepisu

  • » 4 filety łososia
  • » sok z 1/2 cytryny
  • » zielone szparagi OLE!
  • » 1 łyżeczka białego octu winnego
  • » kostka bulionu z oliwą z ziołami
  • » sól, zmielony pieprz biały
  • » 10 dag masła
  • » pieprz czerwony
  • » 4 żółtka
  • » 2 łyżki oliwy

Sposób przygotowania

Kostkę buliony rozpuścić w 3 łyżkach wrzątku z 2 łyżkami soku z cytryny. Filety łososia posmaruj marynatą z bulionu i cytryny, wstaw je 1 godziny do lodówki. Następnie smaż na gorącej oliwie z obu stron na złoto. W misce wymieszaj żółtka z 3 łyżkami wody, pozostałym sokiem z cytryny i octem winnym. Miskę wstaw do gorącej kąpieli wodnej i ubijaj mieszaninę na kremową masę. Odstaw na bok i nadal ubijaj, dodaj kawałki miękkiego masła, dopraw solą i białym pieprzem. Na gorących filetach połóż zielone szparagi OLE!, polej sosem i posyp czerwonym pieprzem.

Porcja dla (ilość osób):
Czas przygotowania:

Autor przepisu:

OLE!
Data dodania: 2007-03-22 00:00:00

drukuj Wersja do druku