szaszłyki

Nazwa przepisu

szaszłyki

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Romantyczna kolacja
  • » Przyjęcie ogrodowe
  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Babski wieczór

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » pieczarki
  • » cebula
  • » boczek
  • » mięso ( łopatka)

Sposób przygotowania

Mięso z łopatki bądź karczku ( może też być filet z kurczaka) kroimy na dość duże kostki, najlepiej dzień wcześniej i zalewamy to olejem z czosnku Ole, przyprawiamy przyprawą do grilla. Boczek kromy w grube plastry o kształcie kwadratów, pieczarki obieramy i odcinamy nóżkę, cebule kroimy na grube plastry. Wszystko to na przemian nabijamy na szpikulec. W naczyniu żaroodpornym wylewamy resztki marynaty na spód wysypujemy trochę czosnku i pokrojone nóżki z pieczarek i na to układamy szaszłyki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 200 stopniach około godziny w zależności od tego, kto jak bardzo lubi przypieczone szaszłyki.

Porcja dla (ilość osób): 4
Czas przygotowania: 30 minut

Autor przepisu:

ati88
Data dodania: 2012-02-11 21:46:48

drukuj Wersja do druku