Sylwestrowe jajka faszerwane

Nazwa przepisu

Sylwestrowe jajka faszerwane

Okoliczność przepisu

  • » Spotkanie z przyjaciółmi

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » 12 jajek
  • » ocet balsamiczny
  • » żólty ser
  • » 4 łyżki majonezu
  • » 3 łyżki śmietany 30 %
  • » zioła prowansalskie
  • » pieprz
  • » sól

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo. Wystudzone obieramy, kwoimy na pół i wyjmujemy żółtka. Farsz: do roztartych żółtek dodajemy pokrojone bardzo drobno Oliwki zielone krojone OLE!, Cebulkę marynowaną srebrną OLE!, kilka Pieczarek marynowanych OLE!, oraz starty żółty ser. Doprawiam do smaku solą, pieprzem, odrobiną ziół prowansalskich i kilkoma kroplami octu balsamicznego. Tak przygotowanym farszem napełniamy białka. Mieszamy majonez ze śmietaną i kładziemy na każdym jajku. Jeśli chcemy aby jajka jeszcze ładniej wygladały można ubić zimną śmietanę na puch i dodać majonez. Jeszcze tylko kawałek naci pietruszki i gotowe.

Porcja dla (ilość osób): 4
Czas przygotowania: 30 minut

Autor przepisu:

Anuleczka
Data dodania: 2007-10-27 00:00:00

drukuj Wersja do druku