Sycylijski sos do makaronu

Nazwa przepisu

Sycylijski sos do makaronu

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Romantyczna kolacja

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » duża cebula
  • » ząbek czosnku
  • » puszka tuńczyka w sosie własnym
  • » 2 łyżki rodzynek
  • » 2 łyżki orzechów piniowych
  • » suszone pomidory
  • » nać pietruszki
  • » bazylia
  • » olej
  • » parmezan
  • » makaron (muszelki, świderki)

Sposób przygotowania

Na oleju zeszklić pokrojoną drobno cebulę z czosnkiem. Dodać odsączonego tuńczyka, rodzynki, orzechy piniowe, Oliwki czarne krojone OLE!, kilka pokrojonych Kaparów OLE! i pokrojone suszone pomidory. Zalać szklanką wody i dusić około 30-40 minut. Sos powinien zgęstnieć. Pod koniec dodać nać pietruszki. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu i przełożyć do dużej miski. Makaron polać sosem i posypać parmezanem oraz obficie świeżą bazylią. Niezwykły, niecodzienny i rewelacyjny smak, gorąco polecam.

Porcja dla (ilość osób): 4
Czas przygotowania: 45 minut

Autor przepisu:

Anuleczka
Data dodania: 2007-10-29 00:00:00

drukuj Wersja do druku