Surówka z kapusty pekińskiej

Nazwa przepisu

Surówka z kapusty pekińskiej

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Lunch w pracy

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » marchewka
  • » sól, pieprz
  • » sok z cytryny
  • » kapusta pekińska
  • » śmietana 18%

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy ,solimy i odstawimy na chwile do zmięknięcia. Czosnek miksujemy blenderem . Dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku pieprzem. Kapustę ugniatamy rękami ,dodajmy marchewkę i zmiksowany czosnek ze śmietaną . Mieszamy wszystko razem, doprawiamy do smaku cukrem i mieszamy raz jeszcze . Podajemy do ziemniaczków.

Porcja dla (ilość osób): 4
Czas przygotowania: 30 minut

Autor przepisu:

Olfik
Data dodania: 2012-10-07 14:09:15

drukuj Wersja do druku