Śledź z pieczarkami

Nazwa przepisu

Śledź z pieczarkami

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Wielkanoc

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » 1 kg filetów śledziowych solonych MATIAS,
  • » 1 słoik 305 ml Pieczarkowy HIT marynowany classic OLE!
  • » 1 słoik 305 ml Cebulka marynowana złota OLE!
  • » 1 słoik 212 ml Czosnek włoski w oleju OLE!
  • » 1/2 szklanki oleju
  • » pieprz

Sposób przygotowania

Filety śledziowe wymoczyć, jednak powinny być lekko słone. Pokroić w paski ok. 0,5 cm szerokości. Pieczarki wyjąć z zalewy i pokroić na cienkie talarki, Cebulki marynowane srebrne i Czosnek włoski w oleju przekroić na pół. Połączyć przygotowane pieczarki, cebulki i czosnek z filetami śledziowymi. Zalać olejem, dodając niewielką ilość zalewy z Pieczarkowego HIT-u. Wsypać 1 łyżeczkę grubo zmielonego pieprzu. Odstawić w chłodne miejsce na 1 dzień. SMACZNEGO!

Porcja dla (ilość osób): więcej osób
Czas przygotowania: 45 minut

Autor przepisu:

bobi57
Data dodania: 2007-10-28 00:00:00

drukuj Wersja do druku