Sałatka ziemniaczana z cebulkami marynowanymi i oliwkami zielonymi krojonymi OLE!

Nazwa przepisu

Sałatka ziemniaczana z cebulkami marynowanymi i oliwkami zielonymi krojonymi OLE!

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Romantyczna kolacja
  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Babski wieczór

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » 0,5 kg ziemniaków
  • » 3 ząbki czosnku OLE!
  • » 20 sztuk cebulek marynowanych złotych lub srebrnych OLE!
  • » oliwki zielone krojone OLE!
  • » 15 sztuk ogórków korniszonów
  • » sól, pieprz
  • » 10 sztuk rzodkiewek
  • » cukier
  • » 2 łyżki soku z cytryny
  • » majonez

Sposób przygotowania

Z surowych ziemniaków - umytych i obranych – wytnij kulki, następnie ugotuj je i ostudź. Korniszony i marynowane cebulki osącz na sitku, rzodkiewki umyj. Korniszony pokrój na kawałki długości 1cm. Duże rzodkiewki przetnij na pół, a małe możesz zostawić całe. Przygotuj sos. Majonez wymieszaj z sokiem cytrynowym, dodaj sól, cukier, pieprz i posiekane ząbki czosnku. Do dużej miski włóż ziemniaki, rzodkiewki, korniszony. Całość zalej sosem i wymieszaj. Przed podaniem przełóż do miski, posyp zielonymi, krojonymi oliwkami, udekoruj zielonym pieprzem i zieloną pietruszką.

Porcja dla (ilość osób):
Czas przygotowania:

Autor przepisu:

OLE!
Data dodania: 2007-03-21 00:00:00

drukuj Wersja do druku