Sałatka ze szparagami i szynką

Nazwa przepisu

Sałatka ze szparagami i szynką

Okoliczność przepisu

  • » Romantyczna kolacja

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » 2 łyżki masła
  • » 5 plastrów szynki
  • » 1 łyżeczka soku z cytryny
  • » 1 łyżka białego winnego octu
  • » 3 łyżki oliwy z oliwek
  • » 1 łyżeczka majonezu
  • » 1 pęczek koperku
  • » szczypta cukru
  • » szczypta białego pieprzu
  • » sól , carry

Sposób przygotowania

Początek gotowania zaczynamy od ugotowania szparagów. W tym celu należy osolić wodę i włączyć piecyk żeby nam się zagotowały. Następnie dodajemy łyżeczkę masła cukier i wkładamy szparagi. Gotujemy to wszystko około 25 minut.Odcedzamy szparagi oprószamy je białym pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie czekamy aż troszkę przestygną ( w tym celu możemy je przestudzić). Do owej mieszanki kolejno dodajemy Pieczarkowy Hit marynowany z papryką i koperkiem.Koperek i szynkę pokroi w grube plasterki.Oliwę połączyć z octem oraz majonezem .przyprawić solą i curry a następnie ucieramy to wszystko na jednolitą masę.Składniki sałatki wymieszać ,dodać kukurydzę ,oliwki Czarne i oliwki z czosnkiem krojonym w oleju.Całość wyłożyć na talerz ,polać sosem i posypać koperkiem. Życzę Smacznego!!!

Porcja dla (ilość osób): więcej osób
Czas przygotowania: 45 minut

Autor przepisu:

Doloris
Data dodania: 2007-09-25 00:00:00

drukuj Wersja do druku