Sałatka z papryczkami filaggio

Nazwa przepisu

Sałatka z papryczkami filaggio

Okoliczność przepisu

  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Babski wieczór
  • » Mecz

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » 1/2 główki sałaty frisee
  • » 1 średni pomidor
  • » 1 kulka mozzarelli
  • » 60 ml sosu winegret

Sposób przygotowania

Do przygotowania sałatki użyłam 6 papryczek filaggio z serem solankowym, ale nie ma ich na liście produktów, więc zaznaczyłam pieczarki z serem. Sałatę rozrywamy na małe kawałeczki, dokładnie płuczemy, osuszamy. Dodajemy dokładnie umytego i pokrojonego na ćwiartki talarków pomidora (jeśli nie mamy pewności, czy pomidor nie był pryskany, proponuję go dodatkowo sparzyć i obrać ze skórki). Zalewamy sosem winegret, mieszamy. Sałatę wykładamy na szeroki i płaski półmisek. Mozzarellę odsączamy z zalewy, kroimy w drobne paski, posypujemy sałatę. Papryczki również odsączamy z zalewy, kroimy w talarki i układamy na sałacie. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Porcja dla (ilość osób): 3
Czas przygotowania: 10 minut

Autor przepisu:

Bernadetta
Data dodania: 2012-06-19 23:12:50

drukuj Wersja do druku