Sałatka szparagowo - pieczarkowa

Nazwa przepisu

Sałatka szparagowo - pieczarkowa

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Romantyczna kolacja
  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Babski wieczór
  • » Przyjęcie ogrodowe

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » 10 surowych pieczarek
  • » por
  • » feta
  • » majonez
  • » pieprz
  • » sól

Sposób przygotowania

Pieczarki i por myjemy, a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Por kroimy, wrzucamy do miski, solimy. Pieczarki kroimy w ćwiartki, dodajemy do pora. Szparagi OLE! kroimy na spore kawałki, a fetę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy wraz z 2 łyżkami majonezu. Doprawiamy solą (niezbyt dużo, gdyż feta jest już słona) i pieprzem do smaku. Smacznego!

Porcja dla (ilość osób): 3
Czas przygotowania: 10 minut

Autor przepisu:

Ania
Data dodania: 2007-09-26 00:00:00

drukuj Wersja do druku