Sałatka jajeczno-jarzynowa

Nazwa przepisu

Sałatka jajeczno-jarzynowa

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Spotkanie z przyjaciółmi

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » 5 jajek
  • » papryka czerwona
  • » 250 g żóltego sera
  • » nać pietruszki
  • » 150 g jogurtu naturalnego
  • » 3 łyżki majonezu
  • » 1 łyżka musztardy
  • » pieprz
  • » sól

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo i wystudzone kroimy w ósemki. Oczyszczoną czerwoną paprykę i żółty ser kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Dodajemy Pieczarki OLE!, kilka małych kolb Kukurydzy OLE! oraz Party Mix o smaku łagodnym. Wszystko razem delikatnie mieszamy. Sos: mieszamy jogurt z majonezem i musztardą. Doprawiamy solą i pieprzem wg uznania. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę. Na wierzch posypujemy nacią pietruszki.

Porcja dla (ilość osób): 4
Czas przygotowania: 15 minut

Autor przepisu:

Anuleczka
Data dodania: 2007-10-27 00:00:00

drukuj Wersja do druku