Ryż zapiekany

Nazwa przepisu

Ryż zapiekany

Okoliczność przepisu

  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Babski wieczór
  • » Przyjęcie dla dzieci

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » 3 torebki ryżu
  • » pół ugotowanego kurczaka
  • » mrożona mieszanka chińska
  • » ser żółty
  • » ketchup
  • » ostra i słodka papryka
  • » sól
  • » pieprz

Sposób przygotowania

Ugotuj ryż w osolonej wodzie. Oddzielnie ugotuj kurczaka (może być połowa lub np. kilka udek. Na patelni podsmaż na oleju mieszankę chińską-mrożoną. Następnie wymieszaj ze sobą ryż, podsmażoną mieszankę chińską i obrane mięso z kurczaka. Dodaj Leczo pieczarkowe tradycyjne lub prowansalskie-według uznania. Dopraw do smaku: ketchupem, słodką i ostrą papryką, solą i pieprzem. Przełóż danie do naczynia żaroodpornego i na koniec posyp grubo startym żółtym serem. Wszystko to wstaw do piekarnika na 180'C na jakieś pół godziny. Aż potrawa będzie ciepła a ser roztopiony. Życzę smacznego.

Porcja dla (ilość osób): 4
Czas przygotowania: 45 minut

Autor przepisu:

Maciejewska
Data dodania: 2007-10-07 00:00:00

drukuj Wersja do druku