Ryż po meksykańsku z kukurydzą mini marynowaną w occie winnym OLE!

Nazwa przepisu

Ryż po meksykańsku z kukurydzą mini marynowaną w occie winnym OLE!

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Spotkanie z przyjaciółmi

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » 5 pomidorów
  • » 1 czerwona papryka
  • » olej
  • » 2 cebule
  • » 1 puszka czerwonej fasoli
  • » sól, pieprz
  • » 2- 3 ząbki czosnku OLE!
  • » 1 słoiczek kukurydzy mini OLE!
  • » 1 szklanka ryżu
  • » 1 szklanka wody
  • »
  • » 30 dag mięsa wołowego
  • » szczypiorek

Sposób przygotowania

Pomidory sparz, zdejmij z nich skórkę. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, następnie razem z pomidorami zmiksuj, tak, aby powstała jednolita gładka masa. Na patelni podsmaż ryż na oleju, dodaj zmiksowane pomidory z cebulą oraz wodę. Duś pod przykryciem do całkowitego wchłonięcia wody. Mięso pokrój w cienkie paski i podsmaż na oleju (2 łyżki). Zalej odrobiną wody i podduś do miękkości. Wymieszaj z ryżem. Paprykę pokrój w kostkę, fasolę i kukurydzę mini odsącz i również dodaj do ryżu. Na koniec dodaj ząbki czosnku. Wszystko duś jeszcze ok. 15 minut. Gotowe danie posyp posiekanym szczypiorkiem.

Porcja dla (ilość osób):
Czas przygotowania:

Autor przepisu:

OLE!
Data dodania: 2007-03-22 00:00:00

drukuj Wersja do druku