Rukola z nadziewanymi pieczarkami

Nazwa przepisu

Rukola z nadziewanymi pieczarkami

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Romantyczna kolacja
  • » Przyjęcie ogrodowe
  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Babski wieczór
  • » Piknik
  • » Lunch w pracy

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » rukola 100 gram
  • » kapusta pekinska 200 gram
  • » pomidor 1 sztuka sos
  • » sos sałatkowy koperkowo ziołowy

Sposób przygotowania

1- Pekińską kapustę myjemy każdy liść osobno kroimy w wąskie paseczki 2 Rukole każdy listek myjemy i dodajemy do pekińskiej 3- Sos sałatkowy rozrabiamy w 1 łyżce oliwy z oliwek i dodajemy do składników 4-Pomidorek kroimy w kostkę dodajemy 4- Na koniec dodajemy oliwki kapary i suszone pomidorki oraz pieczarki nadziewane pokrojone na polowe . Sałatka naprawdę wygląda oryginalnie :)

Porcja dla (ilość osób): 4
Czas przygotowania: 15 minut

Autor przepisu:

laleczka20
Data dodania: 2012-02-05 18:04:30

drukuj Wersja do druku