Ragout z tuńczyka z oliwkami

Nazwa przepisu

Ragout z tuńczyka z oliwkami

Okoliczność przepisu

  • » Romantyczna kolacja
  • » Babski wieczór

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » 300 g makaronu rurki
  • » puszka tuńczyka w oleju
  • » ząbek czosnku
  • » pieprz
  • » sól
  • » oliwa
  • » nać pietruszki

Sposób przygotowania

Na oliwie smażymy chwilę rozgnieciony czosnek. Dodajemy pokrojoną nać pietruszki, Kapary OLE!, Oliwki czarne krojone OLE! oraz odsączonego tuńczyka. Mieszając gotujemy około 10 minut i doprawiamy do smaku. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Gotowym sosem polewamy makaron i posypujemy nacią pietruszki.

Porcja dla (ilość osób): 2
Czas przygotowania: 15 minut

Autor przepisu:

Anuleczka
Data dodania: 2007-10-30 00:00:00

drukuj Wersja do druku