Przekąska z Ole

Nazwa przepisu

Przekąska z Ole

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Przyjęcie dla dzieci
  • » Przyjęcie ogrodowe
  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Babski wieczór
  • » Lunch w pracy

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » marchew 200 gram
  • » por 200 gram
  • » kukurydza 200 gram
  • » kapusta pekinska 200 gram
  • » sos sałatkowy koperkowo ziołowy
  • » oliwa z oliwek 1 łyżka
  • » ostra czerwona mielona papryka do smaku
  • » sól
  • » pieprz

Sposób przygotowania

Marchewka ścieramy na tarce na grubych oczkach. Porę kroimy w paseczki tylko białą część . Dodajemy kukurydze marynowaną . Kapustę pekińska kroimy tez w paseczki . Mieszamy składniki razem dodajemy łyżkę oliwy z oliwek szczyptę pieprzu i soli oraz papryki czerwonej mielonej ostrej .Wymieszane składniki posypujemy sosem sałatkowym koperkowo -ziołowym .Przekładamy nasza sałatkę do Kokilek na wierzch kładziemy pieczarkę Ole nadziewaną Polecam fajnie wygląda i super smakuje .

Porcja dla (ilość osób): 4
Czas przygotowania: 30 minut

Autor przepisu:

slawcio
Data dodania: 2012-01-24 11:37:33

drukuj Wersja do druku