Pomidory faszerowane twarożkiem z oliwkami OLE!

Nazwa przepisu

Pomidory faszerowane twarożkiem z oliwkami OLE!

Okoliczność przepisu

  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Babski wieczór
  • » Przyjęcie ogrodowe

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » 6 pomidorów
  • » 20 dag gęstego twarożku
  • » 1/2 słoiczka oliwek OLE!
  • » 1/2 pęczka szczypioru
  • » sól, biały pieprz

Sposób przygotowania

Pomidory umyj i zetnij ostrym nożem ich górną część. Wnętrza pomidorów wydrąż (najlepiej specjalną łyżeczką), nie naruszając ścianek. Szczypiorek umyj, wysusz i drobno posiekaj. Oliwki wyciągnij ze słoiczka, odsącz i drobno posiekaj. Twarożek wymieszaj z oliwkami i szczypiorkiem. Dopraw solą i białym pieprzem. Masą napełnij pomidory, przykryj każdy odciętym wierzchem.

Porcja dla (ilość osób):
Czas przygotowania:

Autor przepisu:

OLE!
Data dodania: 2007-03-22 00:00:00

drukuj Wersja do druku