Pizza z mozarellą i oliwkami

Nazwa przepisu

Pizza z mozarellą i oliwkami

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » ser mozarella
  • » puszka pomidorów bez skórki (mogą być swieże)
  • » oregano
  • » majeranek
  • » pieprz
  • » sól
  • » gotowy spód do pizzy

Sposób przygotowania

Mozarellę odsączamy z serwatki i kroimy w plastry. Pomidory z puszki osączamy z zalewy. Natomiast świeże sparzamy, obieramy i kroimy w kostkę. Mozarellą pokrywamy całą powierzchnię spodu do pizzy. Na wierzch kładziemy pokrojone pomidory. Posypujemy przyprawami i ziołami wg uznania. Całość przykrywamy jeszcze jedną warstwą sera mozarella. Na całą powierzchnię ciasta układamy Oliwki OLE! całe lub przekrojone. Można jeszcze posypać ziołami. Zapiekamy około 30 minut, aż serek się rozpuści, a brzegi ciasta nabiorą rumianego koloru.

Porcja dla (ilość osób): 2
Czas przygotowania: 45 minut

Autor przepisu:

Anuleczka
Data dodania: 2007-10-26 00:00:00

drukuj Wersja do druku