Pieczone bakłażany

Nazwa przepisu

Pieczone bakłażany

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Romantyczna kolacja
  • » Przyjęcie ogrodowe
  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Babski wieczór
  • » Piknik

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » bakłażany
  • » pomidory
  • » mozarella
  • » sól, pieprz, zioła
  • » świeża bazylia

Sposób przygotowania

Bakłażany kroimy w plastry grubości ok. 1cm, solimy z obydwu stron, pozostawiamy na około pół godziny, później osuszamy je papierowym ręcznikiem. Doprawiamy pieprzem i ziołami, kładziemy plasterek mozarelli, na to plasterek pomidora i kapary oraz oliwki. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 20 minut w 180stopniach. Po upieczeniu dekorujemy świeżą bazylią

Porcja dla (ilość osób): 3
Czas przygotowania: 45 minut

Autor przepisu:

osi869
Data dodania: 2012-02-12 19:12:41

drukuj Wersja do druku