Pieczarki OLE! duszone w śmietanie

Nazwa przepisu

Pieczarki OLE! duszone w śmietanie

Okoliczność przepisu

  • » Romantyczna kolacja
  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Babski wieczór

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » 1 słoik pieczarek w zalewie naturalnej OLE!
  • » żółtko
  • » 2 cebule śmietana
  • » sól, pieprz
  • » 1/3 szklanki śmietany
  • » zielona pietruszka
  • » olej
  • » 2-3 łyżki wody

Sposób przygotowania

Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę. Przesmaż na maśle. Pieczarki wyciągnij ze słoiczka, odsącz na sicie, dodaj do cebuli. Wlej wodę. Duś pod przykryciem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj ze śmietaną i żółtkiem. Posyp obficie zieloną pietruszką.

Porcja dla (ilość osób):
Czas przygotowania:

Autor przepisu:

OLE!
Data dodania: 2007-03-22 00:00:00

drukuj Wersja do druku