Penne ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, żurawiną i serem camembert

Nazwa przepisu

Penne ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, żurawiną i serem camembert

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Babski wieczór
  • » Lunch w pracy

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » 250g makaronu penne
  • » 300g mrożonego szpinaku
  • » 1 mała cebulka
  • » 1 ząbek czosnku
  • » 1 opakowanie sera camembert
  • » sól i pieprz

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy na al'dente. Cebulkę i czosnek drobno kroimy i lekko podsmażamy. Dodajemy mrożony szpinak, czekamy aż się rozmrozi i chwilę dusimy. Ser camembert i suszone pomidory z żurawiną kroimy w kosteczkę. Najpierw dodajemy ser i mieszamy, aby się rozpuścił w masie szpinakowej. Następnie dodajemy pomidory i żurawinę. Chwilę gotujemy, by smaki się wymieszały. Makaron odcedzamy, dodajemy do sosu. Podajemy na gorąco. Smacznego!

Porcja dla (ilość osób): 2
Czas przygotowania: 15 minut

Autor przepisu:

halyna
Data dodania: 2012-01-20 13:58:00

drukuj Wersja do druku