Papryka z mięsnym farszem

Nazwa przepisu

Papryka z mięsnym farszem

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Romantyczna kolacja
  • » Przyjęcie ogrodowe
  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Babski wieczór

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » 3 czerwone papryki
  • » 1/2 kg mięsa mielonego
  • » 5 dużych pieczarek
  • » 2 cebule
  • » olej
  • » 30 dag startego zółtego sera
  • » 1/2 łyżeczki majeranku
  • » 1/2 łyżeczki oregano
  • » jajko
  • » łyżka przecieru pomidorowego
  • » só, pieprz

Sposób przygotowania

Cebule obrać i posiekać. Grzyby oczyścić, pokroić w plasterki. Wraz z cebulą podsmażyć na oleju. Lekko przestudzić. Mięso urobić z jajkiem, majerankiem, oregano, doprawić solą i pieprzem. Dodać starty ser, przecier pomidorowy oraz drobno posiekane 2 ząbki czosnku. Dodać 2 łyżki oliwek oraz przestudzone grzyby. Papryki umyć, przekroić na pół i oczyścić. Napełnić farszem, skropić olejem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec ok. 40 min w temp. 170st. Można także ułożyć na tacce do grillowania, piec ok. 45 min. Danie jest świetne prawie na każdą okazję:)

Porcja dla (ilość osób): więcej osób
Czas przygotowania: ponad godzinę

Autor przepisu:

czekoladka
Data dodania: 2012-02-07 13:53:28

drukuj Wersja do druku