Palmiery z suszonymi pomidorami

Nazwa przepisu

Palmiery z suszonymi pomidorami

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Przyjęcie dla dzieci
  • » Romantyczna kolacja
  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Babski wieczór
  • » Piknik
  • » Lunch w pracy
  • » Mecz

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » Opakowanie ciasta francuskiego w rulonie
  • » Słoik suszonych pomidorów OLE!
  • » Połowa słoika zielonych oliwek OLE!
  • » Ser żółty w plastrach ok.150g
  • » Garść liści bazylii
  • » Gałązka rozmarynu

Sposób przygotowania

Piekarnik nastawiamy na 200 C (to ważne, aby był dobrze nagrzany)
Pomidory wraz z oliwkami kroimy na mniejsze kawałki. Siekamy liście bazylii i pojedyncze igiełki rozmarynu.
Rozwijamy rulon ciasta, na który układamy ser, a następnie pomidory z oliwkami. Posypujemy ziołami i zwijamy dłuższe boki do środka. Rulon kroimy na dwucentymetrowe kawałki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy, aż palmiery nabiorą złotego koloru ok 15min. Podajemy na ciepło lub zimno. Możemy do nich podać dipy lub twarożek z ziołami.
 

Porcja dla (ilość osób): 4
Czas przygotowania: 15 minut

Autor przepisu:

Kucharz Ole!
Data dodania: 2016-03-17 09:27:00

drukuj Wersja do druku