Ole! przekąska

Nazwa przepisu

Ole! przekąska

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Przyjęcie ogrodowe
  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Babski wieczór

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » ciasto francuskie 275g
  • » sos balsamiczny do smaku
  • » ser żółty kilka plastrów
  • » ulubiona wędlina kilka plastrów

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie kroimy w prostokąciki około 4cmx8cm. Na każdy prostokącik kładziemy odpowiedni kawałek sera (kawałek musi być mniejszy od kawałka ciasta francuskiego),a na ser mniejszej wielkości kawałek wędliny. Na końcu kładziemy po ulubionym dodatku Ole!, mogą to być pary: oliwka i pieczarka, suszony pomidor i czosnek, oliwka i czosnek itd. Panuje pełna dowolność. Ogranicza nas tylko fantazja. Tak przygotowane kanapeczki skrapiamy jeszcze sosem balsamicznym i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 190 stopni. Zapiekamy kilka minut, aż się nam lekko zarumienią, a ciasto podrośnie. Smacznego.

Porcja dla (ilość osób): 3
Czas przygotowania: 15 minut

Autor przepisu:

dżony
Data dodania: 2012-02-11 10:01:19

drukuj Wersja do druku