Nadziewane parówki

Nazwa przepisu

Nadziewane parówki

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Romantyczna kolacja
  • » Babski wieczór

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » parówki grube, pomidory, ogórki, plastry szynki, ser żółty, ketchup, pieprz mielony, papryka ostra mielona
  • » przecier pomidorowy

Sposób przygotowania

Dwie parówki gotujemy. Po ugotowaniu przekrawamy na pół, ale nie do końca. Boki parówki smarujemy lekko przecierem pomidorowym a następnie wkładamy do środka plasterek szynki, plasterki pomidora i ogórka, Kukurydzę OLE!, poszatkowane Oliwki zielone krojone i starty ser żółty. Boki parówki lekko przyciągamy do siebie i na parówkę nakładamy ser żółty w plastrach. Zapiekamy. Dekorujemy Sosem tatarskim classic i ketchupem. Lekko posypać pieprzem mielonym i mieloną czerwona papryką. Podajemy ciepłe.

Porcja dla (ilość osób): 1
Czas przygotowania: 30 minut

Autor przepisu:

iwona
Data dodania: 2007-10-28 00:00:00

drukuj Wersja do druku