Muszle conchiglie nadziewane szpinakiem z fetą

Nazwa przepisu

Muszle conchiglie nadziewane szpinakiem z fetą

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Romantyczna kolacja
  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Babski wieczór
  • » Przyjęcie ogrodowe

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » opakowanie mrożonego szpinaku
  • » przecier pomidorowy/sos pomidorowy
  • » pół opakowania sera typu feta
  • » około 20 sztuk makaronu typu conchiglie (duże muszle)
  • » ok 15 dkg sera żółtego do posypania

Sposób przygotowania

Gotujemy makaron - muszle wg przepisu na opakowaniu (mają być ugotowane aldente). Mrożony szpinak dusimy na patelni, aż do całkowitego odparowania płynu (ok 10 minut)i odstawiamy do przestudzenia, jednocześnie na drugiej patelni przesmażamy ok 1 minuty Czosnek włoski w oleju marki OLE! - na oleju ze słoiczka. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, pół szklanki wody i dusimy ok minuty. Na koniec dodajemy pokrojoną drobno Cebulkę marynowaną złotą marki OLE! i przyprawiamy do smaku odrobiną soli i pieprzu, oraz ziołami wg uznania. Przestudzony szpinak mieszamy z fetą - powstanie pyszna kremowa masa, nadziewamy nią muszle. Dno naczynia żaroodpornego zalewamy połową sosu pomidorowego, na nim układamy faszerowane muszle i zalewamy je resztą sosu. Teraz wystarczy tylko posypać danie serem żółtym i zapiec 15 min. w nagrzanym piekarniku. Pychotka!!! Gwarantuję, że wszyscy będą się zajadać!!!

Porcja dla (ilość osób): 3
Czas przygotowania: 45 minut

Autor przepisu:

melsner
Data dodania: 2007-10-03 00:00:00

drukuj Wersja do druku