Muffinki warzywne - Mistrzowska przekąska

Nazwa przepisu

Muffinki warzywne - Mistrzowska przekąska

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie ogrodowe
  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Piknik
  • » Mecz

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » 400 g mąki pszennej
  • » 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • » szczypta soli
  • » 100 g stopionej margaryny
  • » 2 jajka
  • » 300 ml mleka
  • » 1/2 żółtej papryki
  • » 1/2 czerwonej papryki
  • » 70 g suszonych pomidorów w oleju z ziołami
  • » 50 g oliwek nadziewanych pastą paprykową
  • » 100 g startego sera żółtego
  • » 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania

Papryki,suszone pomidory pokroić na małe kawałki. Oliwki pokroić w plasterki.Do dużej miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia,sól wymieszać. Jajka roztrzepać z mlekiem dodać wraz z roztopioną margaryną do mąki. Wszystko dokładnie wymieszać ,wrzucić pozostałe składniki i ponownie wymieszać aż do połączenia składników. Formę na 12 muffinek posmarować tłuszczem,każdy dołek napełnić ciastem. Piec przez około 30 minut w temp. 190stopni ( do chwili kiedy patyczek wbity do środka muffinki będzie suchy po wyjęciu).

Porcja dla (ilość osób): więcej osób
Czas przygotowania: 60 minut

Autor przepisu:

eluchap
Data dodania: 2012-06-30 18:30:15

drukuj Wersja do druku