Mini zapiekanki z ciasta francuskiego

Nazwa przepisu

Mini zapiekanki z ciasta francuskiego

Okoliczność przepisu

  • » Romantyczna kolacja
  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Babski wieczór

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » opakowanie ciasta francuskiego
  • » pomidory
  • » mozarella
  • » zioła prowansalskie
  • » musztarda francuska

Sposób przygotowania

Z ciasta francuskiego wycinamy koła o średnicy około 10 cm. Nakłuwany widelcem i wstawiamy do piekarnika na 10 minut, aż się zrumienią. Pomidory sparzamy, obieramy i kroimy w plastry. Ser mozarella również kroimy w plastry. Każde koło ciasta francuskiego smarujemy musztardą. Układamy po plasterku pomidora i mozarelli. Na wierzch kładziemy trochę dowolny dodatek: Oliwki zielone lub czarne krojone OLE!, Cebulki marynowane srebrne lub Pieczarki OLE i Czosnek z ziołami w oleju. Można posypać całość ziołami prowansalskimi. Tak przygotowane koła wkładamy jeszcze na chwilę do piekarnika.

Porcja dla (ilość osób): więcej osób
Czas przygotowania: 30 minut

Autor przepisu:

Anuleczka
Data dodania: 2007-10-29 00:00:00

drukuj Wersja do druku