Migdałowe kieszonki z suszonymi ponidorami i oliwkami

Nazwa przepisu

Migdałowe kieszonki z suszonymi ponidorami i oliwkami

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Romantyczna kolacja
  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Babski wieczór

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » 4 sznycle schabowe
  • » 2 ząbki czosnku
  • » 10 dag żółtego ser
  • » 4 suszone pomidory
  • » 4 oliwki
  • » 6-8 łyżek płatków migdałowych
  • » 6 łyżek mąki
  • » 2 jajka
  • » 2 ząbki czosnku
  • » zioła prowansalkie
  • » sól i pieprz

Sposób przygotowania

Schab dobrze rozbić.Kotlety z obu stron natrzeć roztartym czosnkiem,posypać solą,pieprzem i ziołami prowansalskimi.Sznycle przykryć plasterkiem sera,ułożyć po dwie połówki pomidora i pokrojone w plasterki oliwki.Płaty mięsa złożyć na pół ,brzegi kotletów lekko rozbić, aby ser nie wypłyną podczas smażenia.Kieszonki oprószyć mąką, następnie zanurzyć w roztrzepanych jajkach i obtoczyć w płatkach migdałowych.Sznycle smażyć po pięć minut z każdej strony,podawać z ziemniakami,surówką lub warzywami z patelni.To wyjątkowe danie na uroczystą kolacje,rodzinny obiad,spotkanie z przyjaciółmi czy romantyczną kolacje,nie jest trudne w przygotowaniu ,a niebanalny farsz i panierka zachwyci największych smakoszy zarówno smakiem jak i wyglądem.

Porcja dla (ilość osób): 4
Czas przygotowania: 30 minut

Autor przepisu:

KrystynaAleksandra
Data dodania: 2012-02-01 23:14:49

drukuj Wersja do druku