Mielona pieczeń z drobiu z oliwkami

Nazwa przepisu

Mielona pieczeń z drobiu z oliwkami

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » 40 dag mielonego mięsa drobiowego
  • » sól, pieprz
  • » 5 dag wołowiny
  • » pęczek koperku
  • » czerstwa kajzerka
  • » 100 ml mleka
  • » zielone oliwki OLE!
  • » 1/2 strąka papryki

Sposób przygotowania

Kajzerkę namoczyć w mleku, odcisnąć i zemleć lub rozetrzeć ręcznie. Koperek umyć osuszyć i posiekać. Paprykę umyć, usunąć gniazda i pokroić w paseczki. Wołowinę pokroić w cienkie paski. Mielone mięso drobiowe połączyć ze zmieloną kajzerką, jajkiem, doprawić solą, mielonym pieprzem i posiekanym koperkiem. Masę dokładnie wyrobić. Z masy mięsnej uformować płat, ułożyć na nim pokrojone paseczki wołowiny i papryki oraz oliwki. Ostrożnie zwinąć uformować wałek, wygładzić powierzchnię i przełożyć do brytfanny. Piec ok. 40 min., w temperaturze 180 C. ( do lekkiego zrumienienia).

Porcja dla (ilość osób):
Czas przygotowania:

Autor przepisu:

OLE!
Data dodania: 2007-03-22 00:00:00

drukuj Wersja do druku