Meksykańska Lasagne Z Tortilli

Nazwa przepisu

Meksykańska Lasagne Z Tortilli

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Przyjęcie dla dzieci
  • » Romantyczna kolacja
  • » Przyjęcie ogrodowe
  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Babski wieczór

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » 6 tortilli
  • » 50 gram krojonych pomidorów
  • » 2 cebule
  • » 1 czerwona papryka
  • » pół puszki kukurydzy
  • » pół puszki czerwonej fasoli
  • » 1 papryczka chili
  • » 30dag startego żółtego sera
  • » pół słoika oliwek
  • » pół słoika suszonych pomidorów
  • » 1 przyprawa meksykańska
  • » kolendra
  • » 25dag ulubionej szynki

Sposób przygotowania

Cebulę drobno kroimy i obsmażamy.Dodajemy pokrojoną czerwoną paprykę,papryczkę chili,suszone pomidory,oliwki i pokrojoną w kostkę szynkę.Wszystko chwilę smażymy.Wlewamy krojone pomidory,kukurydzę,czerwoną fasolę.Dodajemy przyprawę meksykańską i suszoną kolendrę.Wszystko razem gotujemy aż sos odparuje i się zagęści.Na dno okrągłego żaroodpornego naczynia przekładamy trochę sosu pomidorowego,na to układamy tortille,wylewamy połowę sosu,posypujemy połową tartego sera,wykładamy następną warstwę tortilli wylewamy resztę sosu,posypujemy resztą sera.Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 15-20 minut.Gorące podajemy na stół,kroimy jak pizze.Super smakuje z sosem czosnkowym i surówką z kapusty pekińskiej.Świetne danie na obiad,babski wieczór czy romantyczną kolację.Pięknie się prezentuje i wybornie smakuje.

Porcja dla (ilość osób): więcej osób
Czas przygotowania: 45 minut

Autor przepisu:

KrystynaAleksandra
Data dodania: 2012-02-09 21:23:00

drukuj Wersja do druku