Makaron z tuńczykiem i kaparami

Nazwa przepisu

Makaron z tuńczykiem i kaparami

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Romantyczna kolacja
  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Babski wieczór

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » 400 g makaronu tagliatelle lub penne
  • » 2 puszki tuńczyka w oleju w kawałkach (ja dałam rozdrobniony i też może być) (260 g)
  • » 3 łyżki kaparów
  • » 1 duża cebula
  • » 200 ml słodkiej śmietanki
  • » sól,pieprz
  • » odrobinka oleju

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente.Na oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę,dodajemy tuńczyka i kapary oraz śmietankę,chwilkę dusimy,doprawiamy do smaku.Do sosu dodajemy ugotowany makaron i dokładnie mieszamy z sosem.

Porcja dla (ilość osób): 4
Czas przygotowania: 30 minut

Autor przepisu:

migotka27
Data dodania: 2012-02-07 21:27:02

drukuj Wersja do druku