Leczo z kurczakiem

Nazwa przepisu

Leczo z kurczakiem

Okoliczność przepisu

  • » Spotkanie z przyjaciółmi

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » 1 leczo pieczarkowe tradycyjne lub prowansalskie OLE!
  • » 10 dag boczku wędzonego
  • » 1 duża cebula
  • » papryka czerwona w proszku
  • » 1 cukinia
  • » ząbki czosnku OLE!
  • » 20 dag ugotowanej piersi z kurczaka

Sposób przygotowania

Pokrój cebulę i cukinię w plastry, cebulę podsmaż na boczku, aż będzie szklista, osobno podsmaż cukinię i posyp ja papryką w proszku. Dołóż do cebuli, posól i duś pod przykrywką na małym ogniu ok. 10 minut. Dodaj leczo ze słoika i pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Podgrzej. Przypraw posiekanym czosnkiem. Na obiad podawaj z ryżem, a na kolację z białym pieczywem.

Porcja dla (ilość osób):
Czas przygotowania:

Autor przepisu:

OLE!
Data dodania: 2007-03-22 00:00:00

drukuj Wersja do druku