Lasagne a`la OLE!

Nazwa przepisu

Lasagne a`la OLE!

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Babski wieczór

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » 16 płatów lasagne
  • » 500 g drobiowego mięsa mielonego
  • » 100 g żółtego sera
  • » olej
  • » posiekana natka pietruszki
  • » sól, pieprz

Sposób przygotowania

Płaty lasagne wrzucić na 3 minuty do wrzącej, osolonej wody z dodatkiem oleju, by troszkę zmiękły. Po wyjęciu każdy płat ułożyć osobno na folii aluminowej wysmarowanej tłuszczem. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju - dodać 2 ząbki Czosnku chilli i chwilę je podsmażyć, wyjąć z oleju. Włożyć mięso i doprawić solą oraz pieprzem, podsmażyć. Kiedy mięsko już będzie podsmażone odstawić na bok i dodać pokrojoną na plasterki Kukurydzę i wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, ułożyć cztery płaty lasagne, tak by zachodziły na siebie, potem połowę mięsnego farszu, który przykryć warstwą Leczo pieczarkowo prowansalskie. Powtórzyć kolejno warstwy, na końcu układająć pozostałe płaty makaronu. Obficie posypać je startym serem i oprószyć natką pietruszki. Włożyć lasagne do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na około 20 - 30 minut. Smacznego!

Porcja dla (ilość osób): 4
Czas przygotowania: 30 minut

Autor przepisu:

Ameba
Data dodania: 2007-10-23 00:00:00

drukuj Wersja do druku