Kapuściano-pieczarkowy farsz do naleśników lub pierogów

Nazwa przepisu

Kapuściano-pieczarkowy farsz do naleśników lub pierogów

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » 300 g kiszonej kapusty
  • » cebula
  • » pieprz
  • » 50 g masła
  • » łyżka oleju
  • » nać pietruszki

Sposób przygotowania

Kiszoną kapustę zalewamy wodą i gotujemy około 30 minut. Następnie odcedzamy i kroimy dość drobno. Na maśle z olejem,(aby masło się nie przypaliło należy najpierw rozgrzać olej i dodać masło) szklimy pokrojoną drobno cebulkę. Dodajemy kapustę i razem smażymy około 5 minut. Następnie dodajemy Kulinarny Hit farsz pieczarkowy domowy OLE! i smażymy jeszcze chwilę. Doprawiamy do smaku pieprzem, solą lub warzywną przyprawą i nacią pietruszki. Tak przygotowanym farszem napełniamy pierogi, naleśniki lub paszteciki.

Porcja dla (ilość osób): więcej osób
Czas przygotowania: 45 minut

Autor przepisu:

Anuleczka
Data dodania: 2007-10-28 00:00:00

drukuj Wersja do druku