Kanapki ulubione

Nazwa przepisu

Kanapki ulubione

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Babski wieczór
  • » Przyjęcie ogrodowe
  • » Boże Narodzenie
  • » Wielkanoc

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » 8 kromek chleba pszennego,3 łyżki masła,10 dag tuńczyka w sosie własnym, 8 plasterków żółtego sera
  • » 8 szt. pieczarek - Pieczarkowy HIT marynowany z papryką i koperkiem, 4 szt. cebulek - Cebulka marynowana złota
  • » natka pietruszki,kolorwy pieprz

Sposób przygotowania

Kromki posmarować masłem. Tuńczyka odcedźić i rozgnieść widelcem. Pieczarki i cebulkę drobno posiekać. Dodać do tuńczyka. Doprawić pieprzem. Pastę rozsmarować na kromkach chleba. Na każdą położyć plasterek żółtego sera. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec do chwili, kiedy ser zacznie się topić. Gotowe kanapki posypać posiekaną natką pietruszki.

Porcja dla (ilość osób): 4
Czas przygotowania: 15 minut

Autor przepisu:

Dorotheum
Data dodania: 2007-10-09 00:00:00

drukuj Wersja do druku