Jesienna sałatka z fetą i kapustą pekińską

Nazwa przepisu

Jesienna sałatka z fetą i kapustą pekińską

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » kapusta pekińska
  • » ser feta
  • » oliwa z oliwek
  • » musztarda
  • » ocet winny
  • » przyprawa do sałatek
  • » pomidory
  • » rzodkiewka
  • » papryka
  • » ogórek
  • » 4 jajka ugotowane na twardo
  • » puszka kukurydzy

Sposób przygotowania

Kapustę pekińską dromno kroimy w paski. Warzywa oczyszczamy i kroimy w kostkę, a jajka w ósemki. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Ser feta kroimy w kostkę. W dużej misce mieszamy wszystkie składniki, dodajemy Oliwki drylowane zielone przekrojone na pół, Cebulkę marynowaną srebrną, Pieczarki - Pieczarkowy Hit marynowany classic oraz Szparagi OLE!. Przygotowujemy sos: w małyn słoiku mieszamy ocet winny z musztardą, kwaskiem cytrynowym i przyprawami (słoik zakręcamy i energicznie potrząsamy). Dodajemy oliwę z oliwek i jesze raz mieszamy. Sosem polewamy sałatkę.

Porcja dla (ilość osób): 4
Czas przygotowania: 15 minut

Autor przepisu:

Anuleczka
Data dodania: 2007-10-29 00:00:00

drukuj Wersja do druku