Grillowana karkówka z cukinią i czosnkiem włoskim

Nazwa przepisu

Grillowana karkówka z cukinią i czosnkiem włoskim

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Przyjęcie ogrodowe
  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Mecz

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » czosnek włoski Ole!
  • » cukinia średniej wielkości
  • » karkówka ok. 250g
  • » sól, pieprz, rozmaryn, papryka ostra, czosnek

Sposób przygotowania

Karkówkę rozciętą na plastry lekko rozbijamy, marynujemy w przyprawach z olejem z czosnku. Gdy mięso jest prawie gotowe, zaczynamy grillować z pokrojoną w talarki cukinią. Do gotowych porcji mięsa dodajemy grillowaną cukinię na której układamy 3-4 ząbki czosnku .


Podczas grillowania , polecam podlewanie mięsa piwem. Nie tylko spowoduje to że mięso będzie bardziej soczyste ale również nie będzie przywierało do rusztu. Aby mięso smakowało wytwornie pieczemy je do chwili kiedy będzie przyrumienione i upieczone w środku. Za bardzo przypieczone staje się nie smaczne oraz tworzą się niepożądane w mięsie związki chemiczne.

Porcja dla (ilość osób): 2
Czas przygotowania: 60 minut

Autor przepisu:

Kucharz OLE!
Data dodania: 2015-07-24 16:24:00

drukuj Wersja do druku