Francuskie paszteciki

Nazwa przepisu

Francuskie paszteciki

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Przyjęcie dla dzieci
  • » Romantyczna kolacja
  • » Przyjęcie ogrodowe
  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Boże Narodzenie
  • » Babski wieczór
  • » Piknik
  • » Lunch w pracy

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • » 20dag kiszonej kapusty
  • » 10dag pieczarek
  • » 1 cebula
  • » 1 jajko
  • » 2 łyżki oliwy

Sposób przygotowania

Pyszne chrupiące paszteciki na każdą okazję . Robiłam je pierwszy raz znikły w minutę Ciasto francuskie kładziemy na stolnice kroimy go tak by powstały kwadraty, Przygotowanie farszu:rozgrzewamy na patelni oliwę, pieczarki żywe, pieczarki i marchewkę Ole kroimy na kostkę chwile smażymy i dodajemy pokrojoną cebulkę w kostkę smażymy aż do zarumienienia z pieczarkami. Na koniec dodajemy kiszoną kapustę. Farsz wykładamy na ciasto składamy na pół i widelcem zaklejamy brzegiem. Na koniec smarujemy paszteciki roztrzepanym jajem. Pieczemy 20min. w 180 stopniach Smacznego

Porcja dla (ilość osób): 3
Czas przygotowania: 30 minut

Autor przepisu:

kasia12208
Data dodania: 2012-01-28 17:35:10

drukuj Wersja do druku