Filety śledziowe a'la matjas z czosnkiem i oliwkami w oleju z ziołami "Ole!"

Nazwa przepisu

Filety śledziowe a'la matjas z czosnkiem i oliwkami w oleju z ziołami "Ole!"

Okoliczność przepisu

  • » Przyjęcie rodzinne
  • » Przyjęcie ogrodowe
  • » Spotkanie z przyjaciółmi
  • » Babski wieczór

Produkty OLE! w przepisie:

Pozostałe składniki przepisu

  • » 4 filety śledziowe a'la matjas
  • » 1/2 cytryny
  • » 1 czerowna cebula
  • » szczypiorek

Sposób przygotowania

Filety śledziowe lekko wymoczyć, potem pokroić je na większe kawałki. Ułożone filety na półmisku skropić cytryną. Czerwoną cebulę pokrolić w krążki i obsypać rybę. Zielone i czarne oliwki przekroić na pół i dodać do filetów. Dodać czosnek w oleju z ziołami "Ole!". Wszystko pospać zielonym szczypiorkiem, skropić olejem od czosnku "Ole!" Smacznego!

Porcja dla (ilość osób): 4
Czas przygotowania: 30 minut

Autor przepisu:

zielona72
Data dodania: 2012-01-30 19:22:07

drukuj Wersja do druku